Acer Iconia Tab A700

Acer Iconia Tab A700

Androidsuomen piinapenkkiin joutui tällä kertaa Acerin tablettimalliston uusin lippulaivamalli, Iconia Tab A700. FullHD-näytöllä ja Tegra 3 -piirisarjalla varustettu tablet on hinta-speksi-suhteeltaan hyvin houkutteleva, mutta onko alle 500 euroa maksavasta A700 pelkkä speksihirviö vai saako rahalle muutakin vastinetta? Me perehdyimme laitteeseen ja selvitimme mistä Iconia Tab A700 oikein on tehty.

Rauta

Acer A700 tuntuu kädessä hyvältä. Laitteen takaosa on kumista materiaalia, joka kuitenkin tuntuu laadukkaalta ja antaa mukavan pidon. A700 ei myöskään vääntyile vaikka hieman yrittäisikin vääntää laidoista eli runko on selkeästi tarkoitettu kestämään.

 

Laitteen alalaidasta löytyy latausportti, joka on standardin mukainen mikroUSB. Acerin oma latauskaapeli on 90 asteen kulmassa, jolloin ladatessa kaapeli kulkee mukavasti alareunan mukaisesti. Oikealta puolelta löytyy miniHDMI-portti, sekä suojan alta mikroSD-korttipaikka. Laitteen yläosasta taas löytyvät mikki, näytön käännön lukitus sekä äänenvoimakkuudensäädin. Myös kamerat (edessä ja takana) löytyvät laitteen ylälaidasta. Vasenta puolta komistavat 3,5 mm kuulokeliitin sekä virtanäppäin. Jokainen nappula on jykevä, ne eivät turhia heilu turhia ja vastaavat painalukseen helposti ja tarkasti.

Yksi varsinkin isompien tablettien tärkeistä ominaisuuksista on näyttö; Acer on antanut lippulaivalleen hienon, IPS-tekniikalla varustetun, 10,1-tuumaisen, WUXGA (1920×1200 pikseliä) -resoluutioisen näytön, jota on mukava käyttää. Näytöstä löytyy myös hienosti valotehoa; ulkokäyttökin, kunhan ei ihan suorassa auringonvalossa yritä, onnistuu kivuttomasti. Värit ja katselukulmat laitteessa ovat hyvät, vaikkakin noin 45 asteen kulmassa laitteen näyttö näyttäisi muuttuvan astetta tummemmaksi. Valosensori pitää huolen, että näyttö on sopivalla kirkkaudella.

Tegra 3 -piirisarja antaa Acerille, kuten monelle muullekin Android-tabletille reilusti vauhtia, joten pelaaminen, videoiden katselu sekä yleinen käyttö on sulavaa. 32 gigatavun sisäinen tallennustila riittänee suurimmalle osalle käyttäjistä ja tämäkin on laajennettavissa SD-muistikortilla.

Ainoan isomman miinuksen A700 saa lämpenemistä; laite käy varsinkin videotoistossa hieman lämpimänä oikealta puoleltaan. Tulikuumaksi se ei kuitenkaan tule.

Ohjelmisto

Acer on päivittänyt A700:n käyttöjärjestelmää hyvällä vauhdilla ja 4.1.1-päivitys tuli syyskuun lopussa. Alunperinhän A700 tuli markkinoille Android 4.0:lla. Luonnollisesti tämä on erittäin hyvä ja kertoo Acerin halusta päivittää tuotteitaan ja näin pidentää niiden elinkaarta huomattavasti.

Acer on muokannut A700:n käyttöjärjestelmään maltillisesti ja oikeastaan vain hyvällä tavalla.

Lukitusnäytöstä voi oletuksena mennä suoraan selaimeen, galleriaan, Google-hakuun (4.1:ssä Google Now), kameraan tai avata lukituksen. Jokaisen neljästä pikavalinnasta voi muokata avaamaan haluamansa ohjelman.

Toinen Acerin lisäämä ominaisuus on Ring; se toimi hieman samalla tavalla kuin lukitusnäyttö, sisältäen muokattavat pikakuvakkeet, mutta lisäksi tuo selaimen kirjanmerkit helposti selattavaksi listaksi. Myös äänenvoimakkuuden muutos ja Google Now:n avaus onnistuu Ring:n kautta. Ring on telakoitu menupalkkiin ja on näin aina käytettävissä.

Acerin Clear.fi -mediaohjelmisto toimii hienosti. Videotoistin osasi etsiä automaattisesti samassa verkossa olleesta Windows PC:stä jaetut videot ja toisto onnistui jouhevasti. Valitettavasti 720p -videot (MKV) eivät toistuneet. Musiikit ja kuvat löytyivät samalla periaatteella ilman ongelmia ja helppokäyttöisyydestä multimediaohjelmisto saakin täydet pisteet.

Lehtiä paljon lukeville A700:n mukana tulee Zinio-ohjelmisto jonka kautta on helppoa ostaa erilaisia, yleensä ulkomaalaisia lehtiä. Kategorioita on useita ja suurimmasta osasta on tarjolla myös ilmainen näyte. Valittavana on näköislehti tai pelkkä teksti jolloin artikkelin lukeminen huomattavasti mukavampaa, mutta menettää yleensä lehtien tekemän kauniin taittotyön. Onneksi Zinio toimii nopeasti ja tilasta toiseen vaihtaminen ei aiheuta ylimääräistä kahvitaukoa.

Pelejä A700:ssa tulee mukana kolmin kappalein; mikä mukavinta, kyseessä ei ole edes mitään viikonloppuna koodattua ”en muuten pelaa enää ikinä”-materiaalia, vaan hyvin huolella tehtyjä pelejä joita on mukava pelata. Mukana tulevat siis EA:n tekemät Monopoly ja Real Racing 2 sekä korttipelien ystäville HardWoodin Solitare.

Tulostinpuolikin on Acerissa kunnossa Acer Print -ohjelmiston ansiosta. Acer Print tunnistaa tulostimen automaattisesti lähiverkosta ja tuloste onkin saatavissa tarvittaessa nopeasti ilman ajuriasennuksia. Ohjelma on valmistajariippumaton ja toimikin HP:n verkkotulostimen kanssa täydellisesti. Positiivisena yllätyksenä Acer Print toimii suoraan selaimesta ja myös Polaris Officesta.

Muita mukana tulevia ohjelmistoja ovat 7digital -musiikkikauppa, Acer Cloud -pilvipalvelut, Acer Print tulostustarpeisiin, Polaris Office, TegraZone sekä McAfeen VirusScan Mobile.

Kamerat

Tableteissa ei yleisesti olla totuttu näkemään laadukkaita kameroita eikä Acer tee joukkoon poikkeusta. 5 megapikselin pääkamera antaa kohtalaisia kuvia kirkkaassa valossa, mutta hämärässä kuvanlaatu heikkenee jo selkeästi. Videokuvaus on laadultaan myös kohtalaista eikä eroa muista saman hintaluokan tableteista.

Nopeustestit

Vellamo: 1345

Linpack: 74,042 megaflops

Quadrant: 3949

Basemark ES 2.0 Taiji: 11,10 FPS

Basemark GUI Native: 33,68 FPS

Basemark GUI Offscreen: 78,83 FPS

Yhteenveto

Acer Iconia Tab A700 on toimiva kokonaisuus. Laitteen näyttö on tarkka ja on miellyttävä pidellä kädessä. Android toimii ripeästi ilman pahempia lageja ja Acer selkeästi haluaa myös päivittää laitteitaan nopeasti uusimpaan Android-versioon. Ja kun laitetta saa selkeästi alle 500 euron eikä omaa 3G:n puutteen lisäksi muita mainittavia puutteita, kannattaa ehdottomasti pistää Acer mietintään uutta kodin Android-tablettia hankkiessa.

Share Button

13 Kommenttia

 1. Voi ei.. innostuin jo kovasti, että oisko tässä mun seuraava tabletti! Mutta.. ei 3G:tä? Eli unohdetaan kokonaan. Ei Nexusissakaan ole 3G:tä, miksi tällainen trendi nykyaikaan? Kyllä nyt netti pitää laitteessa olla, vai olettaako valmistajat että kaikki kykkii vaan kotona WLANinsa ääressä? Tyhmää suorastaan, jos minulta kysytään.

  1. Jonne Backhaus

   Nexuksesta on tulossa 3G malli. Acerista on myös 3G malli A701

  2. Valmistajat olettavat, että käyttäjillä on kännykät joista voi jakaa Wlania tableteille.

   1. Mutta kännykän Internet Sharing imasee akun aika nopsaa…

  3. No kotona itse ainakin kyseistä laitetta vain käytän. 3G käytössä kännykkä on tarpeen mikäli on liikenteessä jossain. Tuo laite kun on kuitenkin niin iso että ei sitä viitsi raahata mukanaa ”povitaskussa”.
   Sohvalla surffailessa erittäin mainio laite. Pieni puute joidenkin sivujen kohdalla on flash tuen puuttuminen.

 2. Suosittelen tämän ostajille Acerin omaa näytön suojakalvo joka parantaa kosketustuntumaa huomattavasti.

 3. Huhuja olen A701:sta kuullut, mutta en suomessa nähnyt myynnissä.

  Onko teillä tarkempaa tietoa A701 mallin suomen saatavuudesta / hinnasta?

  1. Jonne Backhaus

   Ei ole, mutta saksasta pystyy laitteen tilaamaan esimerkiksi amazonin avulla.

 4. Jutussa ei mainittu sellaista ”pikkuseikkaa”, eli näytön kokoa. Monelle melko tärkeä juttu.

  1. Päivittelin artikkeliin kokotiedon, tuollaisia resoluutioita ei vielä olla alle 10,1″ Android-tableteissa nähty. Mutta se ei toki ole kiveen kirjoitettu, koska niitäkin on tuloillaan kovaa vauhtia.

 5. …kertoo Acerin halusta päivittää tuotteitaan ja näin pidentää niiden elinkaarta huomattavasti. Ei vaan taida Jelly Bean saavuttaa Acerin aikaisempia malleja kovin kattavasti. Acer on kyllä päivittänyt ripeästi minulla olevan A200 jäätelöön, mutta siihen taitaakin jäädä. Vaikka kyllä taitais karkkikin pyöriä:)

 6. Samsungin tuotteita kannattaa välttää. Noin vuoden ikäinen Galaxy tab 10.1 lakkasi kesällä ottamasta yhteyttä Kies ohjelmaan. Vakio-ohjelmien päivitysten mukana tulee koko ajan lisää ongelmia. Androidia ei enää päivitetä. Youtube on alkanut tökkiä ja kaatuilla, samoin facebook-ohjelma, joka ilmoittelee jatkuvasti latausongelmia android selain käynnistää ja nollaa itsensä…..

  Nyt on alkanut tulemaan samoja oireita Galaxy S2 puhelimelle koko ajan lisääntyvässä määrin. Samsungin tuki vain levittelee käsiään.

  1. Android saattaa ruveta tökkimään päivitysten jälkeen ja siihen ratkaisuksi yleensä suositellaan tehdasasetusten palautusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *