Arvostelussa: Samsung Galaxy Tab 2: 7.0 ja 10.1

Arvostelussa: Samsung Galaxy Tab 2: 7.0 ja 10.1

Samsung julkaisi keväällä seuraajat Tab-perheensä tuotteille ja tutustuimme uusiin Tab 2 7.0 -ja 10.1 -laitteisiin sormet syyhyten. Teimme keväällä jo kattavan esikatselun laitteisiin joka kannattaa lukea pohjalle tämän linkin takaa.

Yleistä

Laitteet ovat mukavia pitää kädessä ja tukevia, eikä muovimaisuudesta ole tietoakaan. Tab 10.1:n profiilista erottuvat selkeästi kaiutinelementit, jotka sijoittuvat näytön molemmin puolin, kun laitetta pidetään vaakatasossa. Tab 7:n kaiuttimet eivät ole näkyvillä, vaan ovat laitteen alareunassa virtaliittimen molemmin puolin. Muuten fyysinen muotoilu on lähes sama kuin edellisillä versioilla, mutta Tab 10.1 on jonkin verran paksumpi ja painavampi. Värityksessä on otettu huomioon Applen herkät tunteet; Samsungin logo ja mustan version ohuet harmaat reunukset sekä alareunan selkeästi erottuva Samsung-teksti kertovat selvästi, kenen valmistamasta pyöreähköreunaisesta suorakaiteesta on kyse.

Tab 2: 7.0 (vasen) ja 10.1 (oikea)

Virtapainike ja äänenvoimakkuudensäädin sijaitsevat samalla alueella oikeassa yläkulmassa, kun laitetta pidetään pystyssä. Vaakatasossa pidettäessä 10.1:ssä ylhäällä ovat lisäksi mikroSIM-paikka, 3,5 mm kuulokeliitäntä  ja SD-kortttipaikka. Virtaliitin jää alapuolelle ja kaiuttimet ovat paneelin kummallakin puolella. Vastaavasti 7.0:ssa mikroSIM- ja mikroSD-paikat ovat alhaalla ja virtaliitin oikealla yhdessä kaiuttimien kanssa. Kuulokeliitäntä jää vasemmalle. Sijoittelun perusteella lienee selvää kummassa asennossa laitteita oletetaan pääsääntöisesti käytettävän.

Vasen: 7.0 vasemmalta, oikea: 10.1 “päältä”

 

Keskeiset numerot

Tab 2 7Tab 2 10.1
Näyttö7″, 1024×600 PLS TFT10.1″, 1280×800 PLS TFT
RAM + Flash-tallennustila1 Gt, 8/16/32 Gt1 Gt, 16/32 Gt
CPU1 GHz  dualcore (TI OMAP 4430)1 GHz dualcore (TI OMAP 4430)
Kamera3 Mpx + VGA edessä3 Mpx + VGA edessä
Paino345 g581/583 g (Wi-Fi/3G)
Akku4000 mAh7000 mAh
Mitat193,7 x 122,4 x 10,5 mm256,7 x 175,3 x 9,7 mm
YhteydetWiFi B/G/N, GPS/Glonass, 3G (mallista riippuen), BT 3.0, SIM*, mikroUSB, MikroSD (max 32 Gt)

Tarkemmat 7.0 speksit ja 10.1 speksit löytyvät linkkien takaa.

* päivitetty 26.7.2012: korjattu mikroSIM -> SIM -aivopieru, eli laitteeseen sopii nykyinen SIM-kortti

Sovellukset

Sovellusvalikoima on tuttua muista Samsungeista: Samsung Apps –minisovellukset, Samsung Hubit (Readers Hub, Music Hub, Game Hub, Video Hub) + widgetit, Samsung S Suggest, Samsung ChatON -mobiiliviestipalvelu, Samsung All Share Play DLNA -sovellus, Samsung  Apps -sovelluskauppa, videoeditori, sekä tavalliset Googlen sovellukset (Play Store, Gmail, Youtube, Maps, G+, Search) ja Polaris Office.

Ilmeisesti Social Hub on saanut kenkää ja se on korvattu ChatON-sovelluksella, jonka toimintatavasta en edes ottanut tolkkua noin 15 minuutin kokeilun aikana. Se ei ole sosiaalista mediaa aggregoiva palvelu, vaan täysin oma viestimensä, jossa voidaan jakaa kuvia, viestejä, videota ja muuta vastaavaa. Sovellus on saatavilla Android- ja Bada-laitteille. Muut Hubit ovat sitä mitä ennenkin ja Music Hubista pisti silmään kappaleiden varsin rivakka hinnoittelu (yleensä 1,49 €/kpl). Oheisohjelmista Polaris Office alkaa oikeasti olla käyttökelpoinen tableteilla ja sillä kirjoitettiin tämänkin jutun raakateksti.

Muista tableteista erotutaan erityisesti minisovelluksilla; ne ovat alapalkin nuolesta käynnistettäviä ohjelmia, jotka ilmaantuvat ikkunoina käytössä olevan sovelluksen päälle. Musiikkisoitin, laskin ja puhelin (jos sitä käyttää) ovat ihan ok. Mielestäni hyödyllisin miniohjelma, muistio, kuitenkin puuttuu. Mutta sikäli kuin minisovelluksia ilmestyy lisää, löytyy sovelluksia varmasti jännempiinkin käyttötarkoituksiin.

Vasen: 7.0 ja minipuhelin, oikealla 10.1:n oletustyöpöytä

 

Touchwiz on saanut muitakin pikkufiksejä; alapalkista löytyy myös kuvaruutukaappaussovellus, jolla saa helposti napattua tilannekuvia. Kaappaussovelluksessa kuvaan pystyy lisäämään tekstiä ja korostuksia. Leikepöytäsovelluksella näkee tekstiä tai kuvia liittäessä esikatselukuvan leikepöydän sisällöstä, josta on helppo valita haluamansa teksti. Liitä-painike löytyy myös suoraan näppäimistöistä. Kuvankaappausnapista on myös haittaa, sillä siihen on helppo sohaista vahingossa, minkä jälkeen odotellaankin hetki kuvankaappauksen valmistumista. Samsung tarjoaa laitteiden paikantamiseen Samsung Dive -palvelun, joka kannattaa muistaa ainakin 3G-versioita käytettäessä.

Varusohjelmista suurin pettymys on näppäimistö – tai oikeastaan näppäimistön tekstin täydennys, mikä on lähestulkoon käyttökelvoton. Tekstintäydennys toimii – toisin kuin useimissa muissa näppäimistössä siten, että juuri täydennettävä sana – mukaanlukien ainakin jotkin – salasanakentät täydennetään. Se aiheuttaa uskomattoman paljon virheitä tavanomaisempaan tapaan tottuneelle, jossa sana valitaan suositusten joukosta erikseen. 10.1:n näppäimistöllä voi myös kirjoittaa piirtämällä, mutta se oli lähes käyttökelvoton (etenkin vanhalle Palm-käyttäjälle). Näppäimistö itsessään on lähes täydellinen Qwerty ja sisältää myös Tab-näppäimen, mikä tuntuu harmittavan usein unohtuvan. Voimmekin sydämellisesti suositella vaihtoehtoisen softanäppäimistön asentamista Play Storesta.

Vasen: 7.0 näppäimistö, oikealla 10.1 piirtelyalusta
10.1: leikepöytä

Muu sovellusvalikoima kattaa vakiot Android-sovellukset ja Samsung Apps -kaupasta voi täydentää valikoimaa vielä ilmaisilla – vain Samsungille – tarjottavilla sovelluksilla, kuten Samsung Navigatorilla, Samsung Remote Printillä tai ajoittaisilla ilmaisilla tarjousohjelmilla. Yllättäen näppärä Samsungin kaukosäädinsovellus, Samsung Remote, löytyykin vain Play Storesta. Se on monipuolinen kauko-ohjain, jota voi käyttää ainakin Samsungin televisioiden kanssa ja ilmeisesti myös BT-peliohjaimena. Yhteensopivia laitteita ei valitettavasti löytynyt testiin.

Touchwizin laajennuksista voi joko pitää tai olla pitämättä; Samsungin Hub-ohjelmat ovat mielestäni täysin turhaa täytettä, mutta muut Touchwizin muutokset ovat aivan tervetulleita. Touchwiz ei homescreeninä ole niitä nopeimpia, mutta testin aikana ei tullut mitään suurempaa hinkua vaihtaa siitä poiskaan. Eniten ärsyttävä piirre koskee alapalkkia: se on jatkuvasti näkyvillä, jolleivät sovellukset itse osaa sitä piilottaa. Huonompana puolena kaikki kustomoinnit vievät tilaa. Kahdeksan gigatavun 7.0 -mallissa käyttäjän käytettävissä olevaa tallennustilaa on reilut 4,5 gigatavua ja 16 gigatavun 10.1 -mallissa noin 12 gigatavua.

Käyttö

Tab 7 oli juuri sopivan painoinen ja kokoinen pokkarikokoiseksi tabletiksi. Painoa on suhteessa saman verran kuin noin 400 sivuisella kovakantisella kirjalla. Käytännön olohuonekäytössä Tab 7 osui merkittävästi useammin käteen kuin 10.1, ihan vain painon ja näppäryyden takia, sillä sen kanssa voi hyvin lukea sängyssäkin. 10.1 on hieman liian painava pidempään lukemiseen pelkillä käsillä kannateltuna, mutta Tab 10.1 toiminee kuitenkin paremmin medialaitteena. Tab 7:n kaiuttimien sijoittelu tekee sen käytöstä medialaitteena hieman huonon (ainakin ilman kuulokkeita), sillä vaakatasossa katsellessa oikea käsi tuntui jatkuvasti olevan jomman kumman kaiuttimen edessä.

Molempien laitteiden 3G-versioita voi käyttää puhelimena, mutta käytännön kokosyistä kannattaa hankkia BT-handsfree. Tab 7 on vielä juuri ja juuri pideltävissä normaalin puhelimen tapaan “korvalla”, mutta 10.1 pitää vähintäänkin sijoittaa pöydälle tai pitää sylissä kaiutinpuhelimena.

Suorituskyky

Käytännön suorituskyvyssä ei ole valittamista; vanha tuttu Android-lag on olemassa, mutta varsin maltillisena. Sen huomaa parhaimmiten Play Storen transitioissa ja no, ylipäänsä transitioissa sekä joidenkin www-sivujen vierittämisessä. Touchwiz ei ole ollut koskaan ketterimpiä mahdollisia näytön piirtäjiä ja työpöytien vieritys nykii nytkin hieman. Mutta käytännön tarpeissa, kuten sovellusten käytössä, käynnistämisessä ja sovelluksesta toiseen vaihtaessa ei tarvitse liikoja odotella ja kumpikin laitteista on erinomaisen miellyttävä käyttää tältä osin.

Tab 2 7Tab 2 10.1
Quadrant Standard27662598
Vellamo947848
GLBenchmark 2.1 Egypt Standard2892 frames, 26 fps2203, 19 fps
GLBenchmark 2.1 Egypt offscreen3063 frames, 27 fps3047, 27 fps

Testatut videot ja pelit eivät saaneet kumpaakaan laitetta hyytymään missään vaiheessa, niin Angry Birdsit kuin GTA III pyörivät sulavasti. Benchmarkeilla ei kärkipaikoille päästä, mutta käytännön suorituskyky (mediatoisto, lukeminen, “tavanomaiset sovellukset”) on hyvä ja esimerkiksi sovellusten avautumista ei tarvitse odotella ja sovellusten välillä vaihtelu on nopeaa. Laitteiden internet-selain ei myöskään nykinyt, vaikka avasimme tällä raskaita videoita YoutTubesta, ja selasimme Facebookissa kuvagallerioita. Laitteistosta erityisen kiitoksen ansaitsevat kummankin laitteen näytöt, sillä ne ovat erinomaisen kirkkaat, tarkat, katselukulmaa riittää ja niitä pystyy katsomaan vielä suhteellisen hyvin auringonvalossakin. Laitteiden internet-selain ei myöskään nykinyt, vaikka avasimme tällä raskaita videoita YoutTubesta, selasimme Facebookissa kuvagallerioita ja pelasimme Flashillä pelejä Gamingclub-sivustolla.

Tabien kamerat sen sijaan ovat enintään välttäviä. Hämärässä rakeisuus on silmiinpistävää ja salaman puuttumisen takia valoa tarvitaan aina edes hieman. Toisaalta kuvat ylivalottuvat herkästi. Kuvien tarkentaminen on haasteellista, sillä sormella tarkentaminen ei toimi näytöllä ja automaattitarkennuksen kanssa on välillä hankaluuksia. Vähän kauempaa kuvatessa tämä ei ole niinkään ongelma. HD-video on katselukelpoista, mutta en menisi kuvailemaan Tabeilla liikkuvia mukuloita. Tai oikeastaan muutakaan. Mutta tabeilla kuvaaminen on muutenkin noloa ja hankalaa. Tabien kamerat kuitenkin täyttävät kameran tarpeen.

7.010.1SGS2

 

Suorituskyvystä akkukesto on kohdillaan. 10.1 sätki minimaalisella käytöllä 14 päivää, jonka jälkeen akussa oli vielä vajaat 10 % varausta jäljellä. 7.0 selvisi reilut viisi päivää, joka sisälsi pari tuntia SD-tasoista videota WLANin yli. Aktiivista käyttöä (lukemista ja pelaamista ja navigointia) kumpikin laite kesti 1,5-3 vuorokautta. Internetistä Engadget-verkkojulkaisun arvostelun akkutestistä vakoiltuna 10.1 kesti suoraa videotoistoa lähes 10 h ja 7.0 reilut 7 tuntia.

Tab 7: päivävideo

Tab 7: yövideo

Tab 10.1: päivävideo

Tab 10.1: yövideo

Yhteenveto

Kumpaakin tabia oli miellyttävä käyttää ja etenkin 7.0 –versio oli mainio luku- ja surffilaite. Laitteita kuitenkin pitää verrata muihin markkinoiden laitteisiin ja sen suhteen etenkin 10.1, ovat väliinputoajia. Suunnilleen samassa hintaluokassa on jo Tegra 3 –laitteita, jotka juoksevat suorituskyvyn puolesta ympyrää kummankin Tabin ympäri. Mutta toisaalta, jos tabletin käyttö on lähinnä median käyttöä, niin suhteellisen pieni paino, mainio akkukesto ja hyvä näyttö puoltavat 10.1:sta. 7.0:lla ei niinkään ole kilpailijoina muita kuin Samsungin omat tabletit (ainakaan ennen kuin Googlen oma Nexus 7 saapuu markkinoille) ja 7.0 onkin omalta osaltani yksi miellyttävimmistä käyttämistäni elektronisista laitteista. Laite on kevyt, nopea ja sillä voi lukea A4-kokoista tekstiä ilman ongelmia.

Hyvät puolet

 • Akkukesto
 • Kirkas ja hyvä näyttö
 • Samsungin sovellusvalikoima ja vakiosovellukset
 • Hyvä tuki video-codeceille

Huonot puolet

 • Hinta-tehosuhde (10.1, koskee lähinnä Eurooppaa)

 

 

 

 

Share Button

130 Kommenttia

 1. Olen omistanut Tab 2 10.1:sen kuukauden päivät – mainio vehje!

  Suosittelit toisen softanäppäimistön lataamista Play storesta. Onko teillä heittää suositusta?

  1. Jonne Backhaus

   Thumb keyboard on toimituksen suosittelema tabeille, helpottaa varsinkin vaakatasossa käytettäessä.

   1. Olen uusi tabletin käyttäjä ja nyt meni kone himmeäksi.Miten sen saa kirkkaaksi?

    1. Esa Edvik

     Asetuksista löytyy näytön asetuksista asetus tuolle, mikäli tuossa mallissa ei ole alas vedettävässä ilmoitusvalikossa omaa säätöä kirkkaudelle.

  2. Thumb keyboard oma suosikki. Sisältää nuolinäppäimet toisin kuin swift keyb.

   1. Esa Edvik

    Swift pitää sisällään myös nuolinäppäimet. Ne saa päälle näppäimistön ulkonäköasetusten kautta.

 2. Hei! Kivalta vaikuttaa tuo uusi versio, mutta osaisitteko sanoa että onko Samsungin lupaama 4.0 päivitys tulossa ensimmäiselle GT10.1?

  1. Esa Edvik

   Tuo tieto löytyy Samsungin Facebook-sivun päivitys-työkalusta, mikäli on.

 3. Onko stereo kaiuttimien äänenlaatu laadukas?.

 4. Kiitos vinkeistä. Päädyin tuohon Esan suosittelemaan Swift Key:hin. Vaikuttaisi todella näppärältä – tosin todelliset hyödyt ilmenevät vasta kun softa on tullut tutuksi kirjoitustyyliini. Ainoa huono puoli se, että joutuu ostaa S3:lle ja Tabille erilliset versiot. Molemmista näistä on olemassa trial-versiot.

  Yksi juttu näissä näppissoftissa tosin pelottaa; softa pystyy käytännössä tallettamaan kaikki syötteesi.

 5. Kumpi olisi parempi netissä surffailuun ja satunnaiseen pelaamiseen galaxy tab 2 7″ vai 8,9″

  1. Esa Edvik

   Täysin kiinni omasta mieltymyksestäsi. Kevyempi laite vs. isompi ruutu.

 6. Onko kukaan hankkinut tai testannut Samsung Galaxy Tabin 4G-mallia? Toimiiko oikeasti 4G-verkossa?

  1. Esa Edvik

   Enemmän se “toimivuus” taitaa olla verkosta kiinni, toki laite on sitä varten tehty, että se toimii ko. verkossa samalla tavalla kuin 4G-mokkulatkin.

 7. että kumpinoista on tehokkaampi esim kun pelaisin ja lataisin kaikki juttuja ja surfailisin ja käytäsin monia sovelluksia samaan aikaan ja löytyykö tolla samsung galaxy tab2 7 3g mallin hinnalla parempaa android tablettia tai siis tehokkaampaa.

  1. Esa Edvik

   Molemmat on lähes yhtä tehokkaita (arvostelun lukemalla tämä selviäisi) ja ei taida löytyä tuon hintasia Tegra 3 -tabletteja, ellet Google Nexus 7:aa tilaa ameriikan valtakunnasta. Käytettynä saattaa toki löytyä joitakin.

 8. Onko oikeasti 3G-laitteissa Mikro-sim vai normaali sim paikka?

  1. Esa Edvik

   Pelkällä mikroSIM:llä.

   1. Itellä on ainakin 7-tuumasessa tavallinen sim, eli jotain on kyllä narrattu

    1. Olette kyllä varmaankin aivan oikeassa ja arvostelija on tutkinut tabletia silmät ristissä.

 9. Minulla on tuo galaxy tab 2 7.0 ja siinä on ihan normi sim.

 10. Kyseessä samsung galaxy tab 2 7.0.Tietääkö kukaan miten saa karttaselain ohjelmaa käytettäessä uistellessa nopeuden näkyviin ? ja että kääntäs kartan aina menosuuntaan päin ?? Tai onko tietoa muista hyvistä karttaohjelmista joka pelaa järvellä jossa näkyy syvyydet ja venereitit kartoissa.Kiitos jo etukäteen :)

 11. millainen galaxy tab 7.0 on puhelin käytössä?

  1. Jonne Backhaus

   No se toimii kuten mikätahansa älypuhelin, mutta iso se on.

 12. Tämä tab2 7.0 on vallanmainio laite ihan perus surffailu yms pelailuun ja passeli kun mahtuu vielä joihinki taskuihin. Kävin etukäteen artikkelin perusteella leikkauttamassa oman SIMini mikroksi ja laitteen saavuttua vähä tuli sellainen että mitä ihmettä olo..

  Onkos tää tab2 7.0 ulkosesti suht sama laite ku jenkkilän vai minkä maan ny onkaan ni Samsung galaxy tab plus?

 13. Pystyykö 7-tuumasen tabin kytkemään taulu-tv:hen? Jos pystyy, mitä siihen tarvitaan?

  1. Esa Edvik

   Pystyy ja vaatii ns. HDTV-adapterin ja tavallisen HDMI-kaapelin, riippuen siitä onko TV:ssä HDMI-liitäntä. Lisävarustevalikossa ei näemmä sellaista tällä hetkellä ole, ja vanhempien Tab-laitteiden vastaava ei ole yhteensopiva Tab 2-laitteiden kanssa.

   1. Ei pysty. Ainoastaan US-versiolle on HDTV-adapteri, johon saa HDMI-piuhan kiinni.

 14. olen hankimassa 7 tuumasen tabin mut tuli mieleen kysyä onks teille tietoa flash playerista? onks laitteessa sisään rarennettu flash player kun eii saa enää marketissta? jos ei ole flash player pystyykö lataa jotenkin tai ilman flash player pystyykö käyttää tabin nettin selailussa ja peliän pelaamisessa?

  1. Esa Edvik

   Julkaisimme tuossa pari päivää sitten artikkelin Flashin APK:n asennuksesta Play Storen ulkopuolelta. Kannattaa lukaista läpi.

 15. Miten galaxy tap2 10.1. saa otettua kuvia ulkona auringonpaisteessa?
  Kuvista tulee harmaa noin 1 kt kokoisin. Sisällä tai vähän hämärässä ei ole ongelmaa.
  Laite on restartattu jo muutaman kerran. Videokuvaus ok. Anroid 4.0.4

 16. Nytten tuli tenkapoo. Työkäyttöön tabi. Kiintoisa tuo Tab 2 7.0. Onkos tuossa 3G -mallissa tekstiviesti ja puhelinominaisuudet?

  1. Jonne Backhaus

   On.

   1. Kiitos. Taidampa kävästä kaupassa hankkimassa. Mielenkiintoinen laite, kun koosta en välitä, koska omistan jo Handsfreen. Notea ei viitsisiä hankkia, kun kynät katoaisi minulla :(

    Mutta kiitän tiedosta.

 17. Täytyypä todeta että melkoinen pettymys oli tuo Galaxytab. Olen ajellut tähän saakka iPad2:lla ja ajattelin vaihtelun vuoksi sijoittaa myös Sampan laitteeseen. Mutta kaupan hyllylle jäi. Heti ensituntuma tökkivine näyttöineen. Miten ihmeessä noista Androideista pidetään niin paljon meteliä? Halpojahan ne on, ja siten ehkä hintansa väärti, mutta…

  1. Esa Edvik

   Muokattavuus on varmaan se suurin kriteeri miksi Androidista pidetään meteliä. Kaiken voi tehdä haluamallaan tavalla, eikä sillä tavalla kuin valmistaja pakottaa tekemään.

  2. Noi IPad vertailut on naurettavia. i-uskovaiset ei todellakaan edes kokeilisi android tabletteja, kunhan soittavat suutaan…

   Tämä on aika killeri, jos ajatus on käyttää ns siirrettävänä puhelimena bluetooth headsetillä ja mobiilina surffilautana varta vasten mietityllä päällepuku strategialla. Hiplasin pitkään ja hyvin pelasi. Köyhälle yhdellä iskulla kaikki ja toiminnallisesti ylivoimaisella laadulla – jos saa tämän kulkemaan mukana. Josko melkein saman asian ajaa pienemmässä koossa uusimmat puhelimet, niinpä jäi kauppaan.

 18. Minulla on Tab 2 10,1 ja hankin siihen HMID-adabterin EPL-3PHPBEGXAR, tämän piti olla yhteensopiva muttei kuva kuitenkaan kulje. Minussako vika?

  1. Saman ongelman kanssa täälläkin painittu. Samainen EPL-3PHPBEGXAR adapteri todettu toimimattomaksi. Samsungin sivujen mukaan laite ei edes tue TV-out lähtöä.

   Palautin adapterin ja sain tilalle Galaxy S III:n Allshare Cast Dongle EAD-T10, myyjä vakuutti että toimii kaikissa samsungin älypuhelimissa ja tableteissa. Laitteessa kuitenkin mainitaan tuki SIII ja Notelle. Dongle vaatisi Allshare Cast toiminnon jota Tab 2 ei ilmeisesti tue.

   Uskomatonta jos uusi malli ei tue hdmi-lähtöä joka vanhassa toimi. Eniten harmittaa ettei tullut ostettua Gigantista, palautus tapahtuisi viivana.

   Nyt taitaa jäädä katselu TV:n kautta väliin, joka oli haaveena kun laitteen osti. Googlettelin ja tutustuin laitteeseen, mutta jäi se maaginen 2 pois ja tein hakuja vain Galaxy Tab. Pikkuisen jäi paskan maku laitteesta, en ostaisi jos olisin tiennyt ettei saa näkymään TV:ssä.

   Toivottavasti olisin väärässä ja joku konsti laitteen näkymiseen TV:ssä olisi.

 19. Tab 10 on mielestäni tosi hyvä laite. Ostin ensin itselleni (16-giganen) ja pari päivää kokeiltuani piti pojalleni ostaa samanlainen. Toimii hyvin myös kaukosäätimenä Sony ja LG merkkisissä telkkareissani. Parhaillaan olen lataamassa flash player androidappslabs.com:sta. Saa nähdä miten toimii…

 20. Olen tässä vähän pohdiskellut joko 7- tai 7,7-tuumaisen hankkimista (GT-P6100 ja GT-P6800). Toistaiseksi kalleellaan tuon jälkimmäisen suuntaan. Vai olisiko jokin syy hankkia sittenkin tuo Tab II? Isompaan uutta käyttistä tulossa marraskuussa?

  1. Tab 2 7.0:aan on tulossa vielä Jelly Bean -päivitys ainakin, mutta 7.7 jää käsittääkseni ICS:ään.

 21. Minulla on ollut kesästä asti Tab2 10.1 ja olen ollut siihen enempi kuin tyytyväinen. Nyt siihen on kuitenkin tullut ikävänpuoleinen vika, näppäimistö ei enää toimi ja se hieman estää käyttöä. Itse asiassa lopettaa ajossa olevan sovelluksen kokonaan.
  Olisiko jollakulla vinkkiä, kuinka tuon saisi korjattua, en ihan ensimmäiseksi viitsisi palauttaa tehdasasetuksia.

  Kiitos etukäteen

 22. Saako Yle/klassinen videot ja streemit näkyviin ja kuuluviin? (vaatii Flashin) ja toimiiko tabuissa Skypen video- ja mahd. videoryhmäpuhelut? …googletalk-vastaavat kaiketi, muttku ne kytkeytyy niin pirskutin hitaasti ainakin mun ikivanhassa linux-pc:ssäni eikä vastapuolia pal löydy …vielä ainakaan.

  1. Skype toimii minun kokemuksen mukaan androidissa jopa vielä paremmin kuin esim i-tuotteissa, i-vastapuoli ainakin useammin putoilee. Mutta eiköhän se Microsoft vähitellen ala käytää Skypeä oman platforminsa pönkittämiseen, joten viisainta on molemmissa leireissä suosiolla siirtyä käyttämään muita voippeja, kaveritkin joutuu luultavasti siirtymään vähitellen. Yleisesti ottaen formattien yhteensopivuusmielessä Android on varmin valinta, yksinkertaisesti koska se on vankka markkinaosuusykkönen. Tabletit ja kännykäthän ei siinä mielessä poikkea…

 23. Voiko tolla tab 7.0 soittaa puhelimeen ?

  1. Jonne Backhaus

   voi.

 24. Mitenkäs tuo TV homma? Itselleni myytiin eilen tab 2 10.1:nen ja adapteri EPL-3PHPBEGSTD, eikä kuva telkkariin kulje. Nimenomaan myyjälle painotin että täytyy saada kuva isommallekkin ruudulle. Onko siinä jotain kikkailua vai pitäskö mennä niin, että töpselit kiinni ja menoks?

  1. Näin netissä videon jossa joku häiskä esitteli tv:hen liittämistä, painotti että pitää olla virtajohto myöskin kytkettynä ennen kuin toimii. Mutta epäselväksi jäi, oliko kyse tab2 N-vehkeestä vai uudemmasta.

 25. Minulla tab2 ja normi SIM…. mutta tietäiskö joku kertoa mikä kynä malli käy tab2:n

  1. Esa Edvik

   Tab 2 ei tue virallisesti kyniä. Ne ovat Note-tuotesarjan heiniä, koska niissä on natiivi tuki kynille, kiitos Wacomin paineentunnistavan tekniikan. Tab 2:ta voi käyttää siis millä tahansa euron maksavalla kapasitiivisella “styluksella”, mutta samaa jälkeä ei saa mitä Notella.

 26. Tietääkö kukaan pystyykö 7tuumasen tab2:sen liittämään televisioon hdmi-kaapelilla/telakalla?

 27. Itselläni käytössä samsung tab2 7.0. Ostin nyt Jabra wave bluetooth hands freen, mutta tabletti ei löydä sitä. Missähän vika?
  Käytössä myös samsung galaxy plus kännykkä ja se kyllä löytää kyseisen hands freen! Muuten olen ollut tablettiin tosi tyytyväinen!

 28. Onkos tuolle 7″:lle saatavilla toimivia kynäsoftia/kyniä, jotka tekisi suhteellisen hyvää jälkeä tai sitten tunnistaisi käsinkirjoitetun tekstiksi? Lähinnä luentomuistiinpanoja ajatellen…

  1. Ihan mikä tahansa euron stylus on aika pitkälti sama asia. Kunnon kynätukea ei ole, joten kovin tarkkaa jälkeä ei tosiaan saa tuotettua.

   1. Eli jos vertaa iPadiin niin kynätuntuma on huonompi? Sillä vaan, kun sen kynät on ainakin mun mielestä toiminut ihan hyvin vai onko niissä sit kynätuki?

    1. Ei ole kynätukea niissäkään eli tuntuma on aika pitkälti täysin sama. Note-laitteissa on ainoina kunnon tuki kynille ja paineentunnistukselle.

 29. toimiks muuten live video ja pystyykö puhelimen wifi muodostamaan yhteyden tabin wifiin (tab2ssa)

  1. Riippuu hieman millä tekniikalla toteutettua videota tarkoitat, flash? Ja toki puhelimesta jaettuun wifi-verkkoon yhdistäminen toimii ok, kuten muissakin Androideissa.

 30. Toimiiko Tab 10.1:ssä 3G hyvin? Ajattelin sellaisen hankkia. Saakos Tab 10.1 mitään elokuvavuokraamoa esim. Netflix? Onko sen arvoista maksaa 100 euroa enemmän jotta saa katsella elokuvia matkoilla? Jos ostaisin 10.i:n, niin saisinko sen liitetttyä puhelimeni matkapuhelinverkkoon?

 31. Suunnitelmissa ostaa Galaxy Tab2, 10.1″. Amazonista meinasin tilata siihen lisävarusteina näppistelakan ja SD-kortin lisämuistille. Tabletille on olemassa HDTV -adapteri, mutta esim Markantalon nettikaupassa väittää että “ei ole yhteensopiva” 2. tabletille. Onko sinulla parempaa tietoa? Miten saisin tab2:sen liitettyä tv:hen(ja/tai projektoriin) jotta voisin pyörittää asiakkaille powerpointtia?

  1. Jonne Backhaus

   Ei toimi kuin jenkkiversiossa, euroversiossa ei toimi.

   1. Mikä on jenkkiversio?

    1. Jonne Backhaus

     Tab 10.1 2:ta on erillinen versio Jenkki-markkinoille, tämä tukee HDMI-adapteria, euroversio ei.

     Osta Note10.1 niin löytyy kaikki, allshare cast langatonta peilaamista myöten.

     1. Tab 2:ssa on myös allshare ja tukee DLNA:ta, mutta onko sekin huonompi versio kuin tuossa Notessa?

     2. Jonne Backhaus

      Allshare cast ei ole tuettu joten et pysty peilaamaan ruudun tapahtumia 1:1 kuten uudemmissa Galaxy puhelimissa ja Galaxy Notessa.

     3. Selitätkö tarkemmin mitä peilaaminen tarkoittaa? En ole kovin perehtynyt DLNA:han. Luulin että riittää kun tv tai esim. bluray soitin tukee DLNA:ta niin voi jakaa näytön. Tarve olis saada esim. Yle Areena softan video näkyviin telkkariin, onnistuuko allsharella vai pitääkö olla juurikin tuo cast ominaisuus? Jos ei onnistu niin mitä tuolla allsharella voi tehdä?

     4. Jonne Backhaus

      Peilaaminen tarkoittaa juurikin sitä että kaikki mitä teet ruudulla tapahtuu isolla ruudulla (Vähän kuin videotykki läppärissä, joka on peilaavassa asetuksessa). Pelkkä DLNA lähettää kuvaa sovelluksesta joka sitä tukee.

 32. Jaa, Tää Tab2 10.1 ei tunnu tukevan javaa, esim. Danksepankin käytössä, onko tähän joku lisäosa tai jtn? En ainakaan tällä Java script quiz pro:lla saanu toimimaan?

  1. Sampon älyvapaa verkkopankki ei taida toimia mitenkään, mutta Danskelta löytyy oma Android-sovellus: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.sampopankki.android.tribank

 33. Kysymys.
  Kehitysvammainen 23 v poikani tarvitsee (minun mielestäni) tabletin kommunikointinsa tueksi. Hän ei puhu, eikä käytä muutenkaan sanoja tai kirjaimia eikä numeroita. Viittomakieli on hänelle liian vakeaa hahmottaa. Hänen valttinsa on kuvat, joilla ympäristö kysyy ja hän vastaa. Laminoitavat, arjen kuhunkin tilanteeseen sopivat kuvat ovat hankalat ja hitaat toteuttaa. Tai kanniskella kuvahaitareita aina mukana.
  Tällainen tilane on kehitysvammaisten, puhumattomien maailmassa ihan yleinen. Siellä tyydytään siihen, ettei lapsen tai aikuisen kanssa “puhuta” mitään. Ei osata kysyä, mitä hän haluaa tehdä, syödä tai minne mennä. Poikani kohdalla toimin toisin ja opetan mielelläni myös muuta ympäristöä ymmärtämään häntä, KUNHAN saan laitesuosituksia ja ohjelmien muunneltavuus yksinkertaisen selkeäksi olisi mahdollista. Olen äiti, jolla ei ole laite tai ohjelmistojen erityistietämystä. Halu oppia kuitenkin on melkoisesti.

  Tiivistys. laitteen tai ohjelmien käyttö olisi siis 1) kuvien tallenus ja selaus (esim neljä pääkansiota omia kuvia, joiden sisällön avulla mahdollisuus kysellä ja vastata). 2) Skype-mahdollisuus kaukana asuviin sisaruksiin 3) yksinkertaisten pelien pelaaminen netin kautta (Papunet.net) 4) filmien tallentaminen ja katsominen

  1. Uskon että android- tabletti, esimerkiksi juuri tällä sivulla arvosteltu Galaxy Tab 2 voisi toimia hyvin kommunikointivälineenäkin. Androidissa muunneltavuus on yksi sen peruspilareista ja käyttöjärjestelmästä saa muokattua itse tarvittaessa todella yksinkertaisen esimerkiksi ilmaisen big launcherin avulla: Aloitusnäytössä isot ja selkeät ikonit käytettäville ohjelmille:
   esim: http://www.tietoseniorit.fi/tuotteet/tablet-senioreille-ja-lapsille/
   Kuitenkin Itse käyettävien sovelluksien ulkoasuun ei joitain poikkeuksia lukuunottamatta pysty paljoa vaikuttamaan, mutta laadukkaimpien sovelluksien tekijöillä on käytettävyyskin otettu huomioon.

   Kysymyksiisi:
   1. Kuvia pystyy ottamaan esimerkiksi tabletin omalla kameralla ja niitä pystyy siirtämään valokuva-albumista aloitusnäytön eri kansioihin. Kuvia pystyy myös itse piirtämään Google Playn (sovelluskauppa, runsaasti myös lmaisia sovelluksia) lukuisilla piirto-ohjelmilla ja siirtämään haluttuihin kansoihin.
   2. Skypen saa asennettua androidiin, no problems.
   3. Antamasi nettiosoiteen pelit hyödyntävät flash- tekniikkaa, jonka tuki on valitettavasti loppunut Android- laitteista, eli tällä tabletilla ei pysty niitä pelaamaan. Google Playsta luulisi kuitenkin löytyvän yksinkertaisia ja hauskoja pelejä.
   4. Filmien ja ohjelmien tallennus on nykyaikana siirtynyt paljolti pilvitallennukseen, eli itse laitteelle niitä ei aivan helpolla saada tallennettua. Suomalaisilla TV- yhtiöillä Yle, Nelonen ja MTV3 on omat android- sovelluksensa joiden avulla voidaan katsoa televisiosarjoja. On olemassa myös maksullisia sovelluksia jonka avulla voi tallentaa ohjelmia ja elokuvia. Boox TV tuli ensimmäisenä mieleen näistä.

   Eläköityvät vanhempani hankkivat juuri Galaxy 2:n (8 tuumainen 3g versio) ja kehuivat sopivan kokoiseksi, akunkestoa ja (mielestäni yllättäen) sen helppokäyttöisyyttä. Android- tableteissa, kuten muissakin teknisissä laitteissa, on kuitenkin vielä rutkasti opeteltavaa täysin tekniikasta tietämättömille, joten sen käyttö vaatii kärisvällisyyttä ja rentoa oppimismieltä. Uskon kuitenkin, että tabletista voisi tulla teidän tarpeisiinne erittäin hyödyllinen ja hauska apuväline, josta on iloa pitkäksi aikaa. En ole Samsungin mainosmies, joten kehoittaisin kuitenkin testaamaan liikkeesä miltä eri valmistajien laitteet tuntuvat näpeissä. Toivottavasti vastaukseni auttoi, vaikkakin pari kuukautta myöhässä :)

 34. Ostin alle kk sitten samsung galaxy tab 2 WiFi+3G. Nettitv:t (katsomo, areena, ruutu) ei näy ollenkaa ja jos näkyy, niin kuva on pikselimössöä suorastaan. Ainoastaan youtube-videot näkyy HD:na. Androidille ei saa flashia, onko jotain muuta sovellusta millä saisi nettitv:t näkymään? Oon ladannut sovellukset androidille, mutta näkymä yhtä huono. Muuten tabletti toimii moitteettomasti, välillä ilmennyt hitautta, joka on yhtäkkiä sulkenut sovellukset, esim. netin. Se ei oo niin suuri ongelma, mutta suurin ongelma on akun kesto. Heti oston jälkeen latasin tabletin yön yli, varmuuden vuoksi. Seuraavana päivänä otin käyttöön ja akku kesti 4pvää, suurimman osan ajasta lepotilassa mm. yöt. Annoin akun purkautua ihan loppuun asti, jolloin latasin sen taas uudestaan yön yli. Akku kesti taas reilu 3pvää. Nyt, alle kk käytössä ja akku tyhjenee 2h käytössä 20%. Tuon 2h aikana käytin tablettia ainoastaan fb:n selaukseen ja päivän lehdet. En pelannut tai ladannut tai katsonut mitään videoita. Missä vika? Käytän virransäästöohjelmaa eli suljen tarpeettomat ohjelmat tehtävähallinnan kautta, WiFi ja bluetooth poissa käytöstä, näytön kirkkaus n. 50-60%, lepotilassa aina kun en käytä. Missä vika ja reklamoinko asiasta kauppaan myyjälle vai suoraa tehtaaseen?

  1. Esa Edvik

   Kyllä Androidille saa Flashin edelleen. Vanhemman version voi ladata Play Storen ulkopuoleltakin laitteeseen. Kannattaa lukaista artikkelimme aiheesta: http://blog.androidsuomi.fi/2012/08/adobe-flash-on-kuollut-kauan-elakoon-flash/
   Nykyakuissa ei ole enää väliä alkulatauksella tai purkamisella. Tehtävänhallintaa ei myöskään tarvitse käyttää “turhien” ohjelmien sulkemiseen, Android kyllä hoitaa ne päiviltä, kun kaipaa resursseja. Oletko katsonut Androidin akkumittarista mikä sitä akkua syö? Se löytyy Asetukset -> akku -valikon alta.

 35. Onko Galaxy Tab 2 riittävä kuvien piirtämiseen vai kannattaako hankkia suoraan jokin Note sarjan vastaava tuote.

  Kuulin eräältä GIMP kurssin vetäjältä että hänen vaimonsa käyttää tablettia piirtämiseen, mutta kiireessä ei avautunut mikä tuote hänellä oli. Sanoi laitetta verrattain käteväksi ja varsinkin kynä ominaisuutta.

  Itse piirrellyt wacomin laudalla joka on palvellut suht hyvin vuosia, mutta nyt on aika laittaa lauta eläkkeelle ja siirtyä eteenpäin.

  1. Esa Edvik

   Piirtämistä on niin montaa tasoa. Tab 2:lla voi piirtää käyttäen mitä tahansa kapasitiivista stylusta (maksavat alta eurosta muutamaan euroon), mutta paineentunnistusta laitteessa ei ole ja tarkkuus ei myöskään ole lähelläkään samaa luokkaa Note:n kanssa. Note 10.1 käyttää Wacomin ja Atmelin tekniikkaa näytössä, joten se on ns. todistetusti laadukkaampi piirtokäyttöön.
   Tuossa graafikolla teettämämme tyylinäyte hahmottelusta Note 10.1:llä, josko siitä olisi hieman apua :) http://www.youtube.com/watch?v=wVtQqNbTS_g

 36. Mulla on ongelma 10 tuumasen tabin kanssa. Kun laitan sim-kortin sisään, laite sanoo:”Vain hätäpuhelut” eli siis soittaminen ei onnistu. Datan siirto kuitenkin onnistuu 3G:llä ja netti toimii. Kyseessä on Telefinlandin liittymä. Missähän mahtaisi olla vika? Muuten laite on toiminut hyvin eikä tuo vika nyt kauheasti häiritse.

  1. Esa Edvik

   Kyseisellä laitteella ei voi soittaa puheluita.

   1. Miksi arvostelussa kuitenkin on “Molempien laitteiden 3G-versioita voi käyttää puhelimena”? Laitteesta myös löytyy puhelinsovellus.

    1. Esa Edvik

     Itseasiassa olinkin väärässä eli puheluiden pitäisi onnistua ok, mikäli eivät jossakin päivityksessä ole niitä poistaneet. Onhan sinulla varmasti siis SIM-kortti, jolla toimii puhelimessa puhelut, mutta tabletissa temppuilee?

     1. Olen kokeillut siis puhelimen SIM-kortilla tablettia ja puhelimessa puhelut toimii normaalisti.

 37. Hei minulla on Galaxy tab2 10.1 niin olisin nysyny että miten saisin ladattua skypen tähän? Ite on ole mikään kauheen hyvä näitten kanssa.

  1. Esa Edvik

   Mikäli pistit laitteen käyttöönottaessasi Google-tunnuksesi siihen, niin voit ladata ohjelmia Play-kaupasta, joko suoraan netistä tai tabletissa olevasta Play-kauppa -sovelluksesta. Suora linkki Play-kaupan nettiversioon: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skype.raider

 38. Mun Galaxy avaa aina esim. Wikipediasta mobiiliversion . Haluaisin normaalin wikipedian, mitä pitäisi tehdä? Asetuksista en olelöytänyt apua ongelmaan.

 39. Minäkö tyhmä? Minulle nyt jäi vieläkin epäselväksi että saako galaxy tab 2 10.1 kytkettyä millään tapaa smart tv:hen?

  1. Jonne Backhaus

   Hei, Google Playstä löytyvällä sovelluksella voit ohjata smartTV:tä ja katsoa sen kanavia (ominaisuudet tosin vaihtelevat smarttv:n mukaan)

   1. mutta saako tabletin näkymään tv:n kautta?

    1. Jonne Backhaus

     Et saa täyttä peilausta, mutta saat näkymään esim videot DLNA toiminnon avulla.

 40. voiko tab 2 7 ladata Ray:n pokeriohjelman

  1. Esa Edvik

   Paha sanoa, se riippuu täysin ohjelman yhteensopivuudesta, ei laitteesta niinkään. Valitettavasti toimituksella ei ole kyseistä laitetta.

 41. Moi,
  Ostin viime viikon pe uuden Samsung Tab 2 Wifi+3G.
  Asensin siihen 32gt Kingston Class4 muistikortin.

  Satunnaisesti eri ohjelmissa (nettiselain, asetusvalikko jne…) se menee jumiin -> näyttö ei reagoi mitenkään.
  Sammutusnapista, kun painaa menee ruutu mustaksi ja uudelleen kun painaa on näyttö lukittu.
  Lukituksen kun avaa niin ohjelma jatkaa toimintaansa siitä mihin jumiutui.
  Onko tämä joku ohjelma/käyttöjärjestelmävika vai pitääkö kone viedä vaihtoon?
  Pitääkö koneen käyttöjärjestelmä päivittää manuaalisesti vai hoitaako kone päivitykset automaattisesti?

  Kiitos etukäteen neuvoista!

 42. Laite siis 10.1″. Lisäyksenä edelliseen viestiin…

  1. Laite oli rikki, vaihtoivat uuteen.

   Tässä jollain ollut sama ongelma:
   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2150053

 43. Hei.
  Olen tietämätön….
  Omistan tab 7″.
  Tarviiko sitä päivittää manuaalisesti(mistä ja miten)vai päivittääkö se automaattisesti itsensä?

  Kiittäen Ari

  1. Esa Edvik

   Jos sinulla on Tab 2 7″, niin siinä taitaa tulla päivitykset verkosta ns. OTA:na eli ilman tietokonetta. Saat toki ne manuaalisestikin käyttäen Samsungin omaa Kies-ohjelmaa.

 44. Kiitos Esa….
  Mutta tietsikkani ei tunnista tätä laitetta…en tiedä mitä pitäisi tehdä???

  Kiittäen Ari!

 45. Ai niin……mistä/miten lataan tab 2 7″ radion lähinnä suomenkielisen?

  Kiittäen Ari.

 46. Löysin hyvän ja kattavan radio lataus sivun…..(suomalais kanavat)
  Googleta:lataa radio samsung tab 2 tunelin.

  Lataa sieltä eka,siis android apps on google play

  T:Ari

 47. Hei!

  Soneralta lähettivät mulle tämmösen Galaxy Tab 2 10.1. tabletin ja ko mie vain haluaisin tällä kattoa raveja fintoton tototv:stä, mutta eikö tähän nyt tuota adobe flash playeria sitte saa? Mitäs mie nyt teen, että saisin ravit näkymään.

 48. Nyt alkaa 10’1 kokoisen Tabin hinta olla kohdallaan, kun Gigantti kauppaa satunnaistarjousina toosaa 199e hintaan.
  Tuli tuohon hintaan hankittua – eipä taida vastaavalla hinnalla saada 10″1 kokoisina kuin kiinankopioita (joista osa varmaan lähes yhtä hyviä tai jopa parempia).

  Saakohan tuota Samsungin UI:ta “haxattua” johonkin fiksumpaan?

  1. Esa Edvik

   Kaikkiin Android-laitteisiin voi asentaa ilman “haxaamista” uuden “Launcherin”, joka muuttaa työpöytien ulkomuodon ja käytettävyyttä. Vaihto takaisin on myös helppoa.

 49. Täytyykin tutustua noihin lauchereihin tarkemmin. Olisiko jollakulla antaa vinkkiä mikä kynä toimisi hyvin tabletin kanssa? Käytän tablettia paljon pajalla ja kädet on joko liimassa tai rasvassa puolet ajasta niin tuo kynä voisi olla näppärä ettei koko tabi tahraannu.

 50. Osaako kukaan neuvoa?

  Minkätakia kies ei tunnista tätä laitetta(tab 2.7″)tietsikan vasemmassa yläkulmassa pyörii “pylpyrä”ja lukee teksti:yhdistetään,
  Käsittääkseni olen päivittänyt uussiman kies ohjeman tietsikkaan.

  Toinen ongelma:
  Miten saan resetoitua saapuneet puhelut?aina vaan määrä lisääntyy vaikka putsaan lokitiedot.
  Txt kyllä nollautuu.

  Kiitos kaikille pienistäkin vinkeistä ja neuvoista.

  T:Ari9

 51. Minäkin Gigantista ostin Tabin. Siinä ei ole 3G:tä, mutta kai tuo Huawein 3G-mokkulan kanssa toimii? Vai toimiiko?

  Kokeilemallahan tuo selviää, mutta haluaisin tietää, pitääkö ensin etsiä ajurit jostain. Winwdosiin mokkula asentui itsekseen. Ikää sillä tosin on jo muutama vuosi.

  1. Jonne Backhaus

   Ei toimi. Androidissa ei ole tukea 3G-mokkuloille, ellei valmistaja ole erikseen tehnyt tälläisiä (satunnaiset kiinatabit).

   1. Kiitos. Enpä sitten vaivaa päätäni, Lumian nettijako toimii, pärjään sillä.

    Saako tuohon Galaxyyn mitään muuta kiinni kuin laturin? Muistitikun, ulkoisn kovalevyn…?

 52. Kysymys ei liity varsinaisesti aiheeseen mutta, sopiiko galaxy tab2 kotelot ensimmäiseen 10.1 tabiin? Samsungin book coverit kiinnostaisivat, mutta yhteensopivuudesta en ole tietoa löytänyt.

  1. Jonne Backhaus

   Eivät sovi sillä laitteissa on paksuus ja leveyseroja.

 53. tab-2-7, eikö sovellukset zoomaudu?
  Facebook ja gmail pysyvät pienenä, vaikka kuinka yritän pyyhkiä niitä isommiksi. Onko se juuri näin oltavakin?

 54. Miten saan Skypessä näkyviin vastapuolen videon? Minulla on käytössä Galaxy Tab 2 7″ ja vastapuolella PC. Itse kuulen vastapuolen, mutta en näe heidän videokuvaa. Tabletin ruudulla näen vain oman videokuvani. Vastapuolen päässä näkevät ihan normaalisti minun videokuvan, sekä omansa.

  1. Jonne Backhaus

   Onko vastapuolella kytkettynä kamera päälle?

 55. Hei, Olen hankkimassa Samsung Galaxy 2 10.1. Voiko sillä kuunnella Spotifyta ja voiko sen yhdistää digitaaliseen vahvistimeen kaapelilla?

  1. Jonne Backhaus

   Optista- tai koaksiaaliulostuloa laitteessa ei ole, 3,5mm plugista saat äänet. Helpompaa kuitenkin on hankkia vahvistimseen bt-vastaanotin, jossa on optinen ulostulo ja käyttää tätä tabletin yhdistämiseen.

 56. Hei! Mulla on Tablet 2 7″. Siihen tuli Jelly Bean päivitys ja kaikki muuttui. Olen tottunut käyttämään tätä vaakatasossa ja Jb-päivitys teki ylöskin palkin, eli käyttötila pieneni entisestään. Pääsenkö palkista tai Jb:stä eroon? Samsung tuki ei osannut auttaa… Lisäksi Googlen käyttäminen vaikeutui ja kosketusherkkyys huonontui.

  1. Esa Edvik

   Ei pääse eroon ilman huoltoa, jos ei halua alkaa Odinilla (kolmannen osapuolen ohjelmisto) ajamaan käyttöjärjestelmää laitteeseen.

   1. Saisko tuon kiesin kautta (tuolla ylempänä oli jotain juttua kiesistä) ladattua takas edellisen version tab 2selle, automaattipäivitys 4.1.2, josta en pidä ollenkaan. mm. kaikki tarpeellinen info ja kello hävis alakulmasta, nyt täytyy pyyhkästä esiin, sulkee sovelluksen välittömästi jos ei vastaa (yks peli joka hiukka” hidas”, aikaisempi versio kysyi suljetaanko/odota) joutuu kokoajan aloittamaan alusta. Myös kaikki muukin aukeaa todella paljon hitaammin päivityksen jälkeen.

    1. Esa Edvik

     Ei saa ladattua. Vanhemman version palauttaminen onnistuu tietääkseni vain Odinilla tai huollossa.

 57. Sain lahjaksi samsung Galaxy tab 2 10,1 jossa ei ole 3G. Sanottiin että toimii mun lumia 800 kanssa bluetoothilla netti, vaan eipä toimi. Laitteet muodostaa laiteparin, mut sit lumiaan tulee teksi ‘ei tuettu’. Mulla saunalahden liittymä. Eipä tolla tabletilla mitään tee, ellei saa nettiä pelaamaan…
  Mikähän vois auttaa? Kiitos :)

  1. Käytä lumian Wi-Fi jakoa, tällä pitäisi toimia.

   1. Ainakin Lumia 900 Internet-jako toimii moitteetta Tabin kanssa.

 58. mikähän voisi olla kyseessä. Mulla on tab7, ja nyt se ei meinaa ladata sitä ja kun lataa,yhtäkkiä akku tyhjenee lähes heti ym sekoilee. Palautin justiin tehdasasetukset,ja silti sama vika?

  1. Olisikohan aika käydä tabin kanssa ihan huollossa?

 59. Mikähän olisi hyvä, halpa (ilmainen?) ja nopea softa muuttaa videoita Galaxy Tab 2:n formaattiin? Galaxyn oma muunnin on niin per… hidas, menee tunteja muuntaa yksi video katsomakuntoon, ja taas käyttäen muutamaa win-pohjaista ohjelmaa jonka pitäisi tuottaa oikeaa laatuista mpeg4/H.246 -formaattia ei kelpaakkaan Galaxylle vaan se pyrkii jääräpäisesti muuntamaan videot omalla muutimellaan. Testasin jo hätäpäissäni Androidin vlc playeriakin (beta) mutta se kyllä nyki niin että katselusta ei tullut mitään (saman muuten teki myös MX Player – johtunekko Galaxyn väännöstä..)

  1. Muun videot VLC:n “pc-versiolla” (tietokoneellasi), niin muunnos on nopeampaa. Mobiililaitteiden prosessoriteho ja resurssit on kuitenkin silti melko vaatimattomia ihan perus-pc -koneiden rinnalla.

 60. Eikö tätä tab2 10, 1 tosiaan saa mitenkään kytkettyä televisioon?
  Entä tab2 7.0?

 61. Mitä tehdä, kun Samsung 10.1 ei sulkeudu muttei avaudukaan kuin sellaiseen tilaan, että näytöllä lukee SAMSUNG? Virtanappi ikään kuin toimii eli käynnistysprosessin saa alkamaan uudelleen, kun painaa nappia tarpeeksi pitkään,

  1. Kannattaa ottaa huoltoon yhteyttä.

   1. Ei tarvinnutkaan huoltoa – piti vain palauttaa tehdasasetukset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *