Samsung Galaxy S:lle ehkä sittenkin ”Value Pack”-päivitys

Samsung Galaxy S:lle ehkä sittenkin

Samsungin toistuvista ilmoituksista huolimatta näyttäisi siltä, että Samsung on pyörtänyt sanojaan ja Samsung Galaxy S on sittenkin saamassa ”Value Pack”-päivityksen. Virallisen päivityksen testiversio on vuotanut ja innokkaimmat voivat lähdelinkin takaa seurata ohjeita tämän asentamiseen. Päivitys tuo tullessaan Android 4.0:sta mm. Face unlockin, Galaxy Noten lukkoruudun, Galaxy S2:n kuvaeditorin, kameraohjelmistoa on parannettu ja ruudun kääntöä on nopeutettu.

Huomattava tosin on, että kyseinen päivitys ei ole Suomen kielialueelle joten mukana ei välttämättä ole suomenkielistä käyttöliittymää tai Swypeä, lisäksi epävirallisen ohjelmiston asentamista ei suositella kuin edistyneille käyttäjille ja huomioon kannattaa ottaa myös mahdollinen takuun raukeaminen.

Mikäli joku teistä on tarpeeksi uhkarohkea asentamaan ks. päivityksen raakileen, kertokaa toki kokemuksenne kommenteissa.

Lähde: XDA-Developers
Kuva: Samsung firmware
Share Button

19 Kommenttia

 1. Yhyy, kyseessä ei olekaan android 4.0 vaan 2.3.6 :C

  1. Esa Edvik

   Siitähän tässä juuri onkin kyse, kun S:lle ei ole tulossa 4.0:aa ollenkaan, niin Samsung antoi vastineeksi tämän.

 2. Onko ValuePack tulossa virallisesti, vai onkohan kyseessä joku hylätty versio?

  1. Jonne Backhaus

   Sitä tuskin tietää kukaan muu kuin Samsung.

 3. Noniin, kokeiluun sitten..

 4. Moi,
  ”päivitin” Galaxy S:n tällä uudella 2.3.6:lla. Ihan normi-proseduuri Odinin kautta, tosin tuossa 1. paketissa ei ole .pit-fileä mukana, mutta se löytyi (ainkin toimiva) saman viestiketjun alemmasta osasta, sieltä missä on odin+pit latauslinkki.
  Roottauskin onnistui samalta istumalta. Mitään ihmeitä tämä päivitys ei tarjoa, mutta ainakin sen kanssa scandinavian keyboard toimii ok, joten puhelimeen saa hyvin toimivat skandinäppäimet.
  Käyttöilmeeltään ja liittymältään ihan normi touchwiz. Kokeilin tässä välissä jo 4.0 ICS:n RC1:stä, sehän on nätti kuin sika pienenä, mutta niin rajoitettu vielä (esim. wlan ei lähtenyt toimimaan, kalenteri/sähköpostin synkkausta ei voi säätää ja se piippaa aina kun tulee postia yms.) joten piti palata takaisin pipariin.
  Sanoisin, että jos puhelimessa on nyt toimiva käyttisversio niin tätä ei kannata laittaa. Missään tapauksessa tällä ei saa mitään ICS 4:een viittaavia toimintoja tai ulkoasua.

  1. Jonne Backhaus

   Paitsi ICS:n faceunlock toiminnon.

   1. Face unlock ei toimi oikeastaan ollenkaan. Esim. kun puhelu saapuu, niin face unlock käynnistää kameran mutta ei itse unlock-toimintoa. Eli puheluun ei pysty vastaamaan ennen kuin on hakannut 3 kertaa ruudulle ilmestyvää ”alternative” vaihtoehtoa :)

 5. Tämä ainakin parantaa akun kulutusta nyt on paljon parempi kuin 2.3.3 versio akku kestää huomattavasti kauemmin selailukin sujuu sujvammin ei pahemmin tölkit tässä on myös sgs II:sta valokuva editori. Ja face unlock

 6. Tällä ohjeella Galaxy S:ssä pyörii nyt Icecream 4.0.3 versio ongelmitta = )
  http://mattinieminen.com/2012/01/samsung-galaxy-s-roottaus-ja-ice-cream-sandwichin-asennus/

  1. Jonne Backhaus

   Hei Juha,

   kiva että tarjoat vaihtoehtoa lukijoillemme, mutta kustoimointikeskustelu kuuluu meidän foorumillemme http://forum.androidsuomi.fi/ . Lisäksi me emme täällä toimituksessa suosittele tuota ohjetta käytettävän ennenkuin CyanogenMod 9 on valmis, kyseinen kustom rom on vielä kesken eikä Cyanogen-tiimi ole julkaissut vielä viralista julkaisuaan Galaxy S:lle, ja kannattaakin odottaa kunnes tämä on valmis sillä noissa esiversioissa on yleensä ongelmia puuttuvien ajureiden yms kanssa.

   1. Hei. Kuten tuossa jo Juha totesikin niin CyanogenModin ICS-beta toimii enemmän kuin loistavasti. Olen yrittänyt etsiä jotakin, mikä ei toimisi kuten multimediaviestit, Market, kalenterin synkkaaminen jne, mutta kaikki tuntuu toimivan. Firmis on myös huomattavasti nopeampi kuin Samsungin oma firmis on ikinä ollut. Akkukin kestää mukavasti pidempään. Linkitetystä artikkelistani voi katsoa lopusta videon josta saa hyvän käsityksen firmiksen sulavuudesta.

    Tottakai jokainen tekee oman päätöksensä tekee silti itse.

    1. Jonne Backhaus

     Käsittääkseni tuo beta ei ole ICS:n kasaama, vaan jonkin harrastelijan joka otti ICS:n buildtreestä sorsat ja pukkasi ne kasaan joten siksi suositellaan odottamaan finaalia.

     1. Tarkoitat varmaan, että ei ole CyanogenMod-tyyppien kasaama? Mutta kyllä on. Tosiaan tuo on avoimessa testauksessa oleva versio Ice Cream Sandwichin -sorsapuusta, josta testauksen ja mahdollisten bugikorjausten jälkeen tulee CyanogenMod 9.

     2. Jonne Backhaus

      I stand corrected! Katselin itse tosiaan tilannetta viimeksi siinä vaiheessa kun ihmiset käänsivät sorsasta tuota ”betaa” ja niitähän oli useampi xda:ssa. Tässatapauksessa homma on ihan ok :)

 7. Juu… finaalia odotellessa tuo on kuitenkin mainio firmis kuten Mattikin tuossa sanoo,
  ítsekkään en ole vielä törmännyt mihinkään ongelmaan. Samsungilta on törkeää toimintaa
  että he eivät joihinkin typeriin tekosyihin vedoten tuo aitoa oikeaa Icecremea myös
  Galaxy S:ään. Tämä versio huomattavasti parempi kuin 2.3.3 versio ja en kadu hetkeäkään
  asensin tuon = )

  1. Jonne Backhaus

   Eipä se mikään törkeä syy tai epäreiluus ole, ei valmistajat vain valitettavasti ei pysty loputtomiin tukea laitteita, sgs sai 18kk ajan päivityksiä, se on paremmin kuin yksikään symbian puhelin.

 8. Moi
  Milloin se value pack tulee galaxy s plussaan?

 9. Kohta puol vuotta odotettu tätä value packkia. 2päivitystä 18kuukaudessa on naurettavan hidasta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *